Bon Bon Plzeň – čokoládový svět

Ať už se jedná o dárek k narozeninám, o dárek pro ženu k výročí nebo jen o malou pozornost, čokoláda je ta správná volba, kterou se nemůže nic zkazit. Tato specialitka je na trhu už pěknou řádku let a má mnoho svých stoupenců nejen mezi milovníky sladkého.

Existuje několik základních druhů čokolády:

  • hořká
  • mléčná
  • bílá

Hořká čokoláda má největší podíl kakaové hmoty a tím i nejmenší podíl cukru. Mléčná čokoláda obsahuje zhruba kolem 30% kakaové hmoty, více cukru a také se do ní přidává sušené mléko. Bílá čokoláda neobsahuje žádné zastoupení kakaové hmoty, obsahuje pouze kakaové máslo, cukr, mléko. Z toho důvodu je v některých zemích dokonce zakázáno ji nazývat čokoládou.

Skladování čokolády:

  • v rozpětí od 18-20°C (teplota nad 25°C může nabourat strukturu čokolády)
  • v temném místě, aby nedošlo ke změně chuti
  • na suchém místě s relativní vlhkostí okolo 60%m (snižuje se tím riziko kondenzace na povrchu)

Velmi oblíbené jsou čokoládové pralinky, obzvlášť ty belgické. Existuje velké množství druhů. Jsou ručně vyráběné a plněné nejrůznějšími krémy- pomerančovými, banánovými, nugátovými nebo kávovými.

V dnešní době lze i v čokoládách objevovat neustále novinky. Není proto problém dát si hořkomléčnou čokoládu. Jedná se o mléčnou čokoládu s vysokým podílem kakaa kolem 65 %. Výsledkem je hořká čokoláda, která ovšem postrádá typickou hořkost a kyselost, ale ponechává si bohaté tóny tradiční hořké čokolády. Ještě stále se rozhodujete, jestli si dáte hořkou nebo mléčnou čokoládu? Zde je ideální řešení.

Je jedno, jestli sáhnete po čokoládových pralinkách, nebo po tabulkové čokoládě. Nezáleží na tom, jestli upřednostníte hořkou čokoládu, mléčnou, nebo bílou. Důležité je si ji umět vychutnat a udělat s ní radost, pokud má sloužit jako dáreček.

Sdílejte dále: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Technorati
  • XING

Komentuj